Ingezonden brief kabelgoot voor laadpalen
Een ingezonden brief van een van onze leden (naam bij de redactie bekend).
Geachte College, raadsleden en ambtenaren van Den Helder,
Excuses dat ik op deze manier uw aandacht vraag. Wij wonen met veel plezier in Julianadorp. Net als u proberen wij als huiseigenaar en persoon steeds duurzamer in het leven te staan. Vandaar dat we onze twee vervuilende diesel auto’s eruit hebben gegooid om 1 elektrische auto, natuurlijk, te gaan rijden. Lekker bezig toch? Vorig jaar hebben we zonnepanelen laten plaatsen. Logisch vervolg: de auto laden met opbrengst. Duurzaam, ontlast de laadpaal in de straat en goed voor de portemonnee. Mooi in lijn met het Helders Akkoord om elektrisch rijden te stimuleren en de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het stimuleren en faciliteren van woningeigenaren om de eigen woning te verduurzamen
Maar ja, geen eigen oprit! En dus goed rond gekeken en zie daar het initiatief van gemeente Zeewolde om eigenaren zonder eigen oprit óók in staat te stellen te laden. Nou dat moet Duurzaam Den Helder ook een goed idee vinden! We bieden enthousiast aan niet alleen de kabelgoot tegels zelf te kopen en bij een eventueel vertrek over te geven aan gemeente Den Helder maar ook onze stoep voor het huis meteen even te laten straten. Door erkende stratenmaker en niet beun de haas natuurlijk, en zo het hoognodige onderhoud te geven. Scheelt weer in onderhoud van publieke werk en menig buurtgenoot die slecht ter been is of mindervalide wordt daar blij van.
Dus resumé:
. 2 Diesels het dorp uit en overstap naar elektrisch rijden
. Opladen via eigen opgewekte elektriciteit
. Ontlasten al behoorlijk belaste laadpalennetwerk
. Besparing op onderhoud van de stad
. Voorinvestering door burger in oplossing voor gemeente in het onvermijdelijke besluit om álle burgers in staat te stellen aan huis op te laden.
Ik zei toch al vijf vliegen in een klap?
En wat is het antwoord denkt u op dit voorstel? Juist, NEEN, niet mogelijk. De reden? “U gaat hierdoor de parkeerplaats voor het huis toe eigenen en dat is onwenselijk“.
Wat een drogreden, onacceptabel! Honderdduizenden Nederlanders eigenen zich die parkeerruimte officieus toe, ook zonder laadpunt of hebben meerdere auto’s per huishouden voor de deur staan…op de parkeerplaats van de buren.
Beste burgemeester, wethouders, raadsleden en ambtenaren. Doe eens aan disruptive innovation! Loop voorop door mee te denken en de burger als een weldenkend en goedbedoelend persoon te zien én behandelen. U weet dat een weigering uitstel is van wat straks de norm wordt en nu meedenken is voorkomen van burgerlijke ongehoorzaamheid.
Of moet ik echt gaan klikken over wie zijn auto illegaal laad of zich in de straat een parkeerplaats toe eigent? Is dat de weg die naar een betere duurzame leefomgeving?