Enquête Huisvesting Seizoensarbeiders

20 februari 2021

De provincie Noord-Holland voert samen met de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder een onderzoek uit naar geschikte locaties voor de huisvesting van buitenlandse werknemers in deze drie gemeenten. Buitenlandse werknemers zijn van groot belang voor de economie van de Kop van Noord-Holland, maar er is een tekort aan goede huisvesting. Onderdeel van het onderzoek is een online enquête die vandaag open gesteld is via deze link: online enquête De enquête is bedoeld voor alle inwoners, ondernemers en werkgevers van de gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon en staat open tot en met 15 maart.

Niet elk overheidsinitiatief op dit vlak leidt tot wenselijke huisvestingsoplossingen, zo bleek kamerverhuur op het dorp tot veel overlast te leiden voor omwonenden. Nu wordt onderzoek gedaan naar meer grootschalige oplossingen. De BVJ raad dorpers aan om met het invullen van de enquête kennis te nemen van de oplossingsrichtingen en zo bij te dragen richting kansrijke oplossingen.

Op de provinciale website is meer informatie te vinden over de huisvesting van buitenlandse werknemers: www.noord-holland.nl/huisvestingbuitenlandsewerknemers. Hier vindt u ook de link naar de enquête.

 

Delen op
Vorige