Contact met de BVJ

Voor algemene vragen mail naar info@debvj.nl. Wil je lid worden? Mail dan naar penningmeester@debvj.nl.

Word lid van de BVJ

Lid worden van de BVJ? Dat kan voor € 7,50 per jaar! U krijgt 50% korting op de Dorpervlag of het boek 100 jaar Julianadorp gratis. Bij automatische incasso zelfs al voor €7,00 per jaar!
Word lid

Onderzoek verkeerssituatie

Wethouder wil onafhankelijk onderzoek naar verkeerssituatie op en rond Schoolweg in Julianadorp

De smalle toegangsbrug tussen de Schoolweg en het parkeerterrein van De Riepel levert regelmatig tot gevaarlijke situaties op.
© Archieffoto George Stoekenbroek

Wethouder Heleen Keur van de gemeente Den Helder wil een onafhankelijk onderzoek instellen naar de verkeerssituatie rond de Schoolweg in Julianadorp.

Keur komt daarmee tegemoet aan de wens van de partijen Behoorlijk Bestuur, D66, PVV, Senioren Actief en Gemeentebelangen. Die willen dat het college samen met ondernemers en winkeliers van winkelcentrum De Riepel naar een oplossing zoekt voor de verkeers- en parkeersituatie rondom het winkelcentrum.

Volgens hen is de verkeersveiligheid rondom winkelcentrum De Riepel al langer in het geding. Zij wijzen daarbij vooral op de smalle toegangsbrug tussen de supermarkt van Lidl en het parkeerterrein van De Riepel. Dat heeft al meermalen tot gevaarlijke situaties geleid.

Bovendien zijn er na de herinrichting van het Loopuytpark dertig parkeerplaatsen minder op het dorpsplein. De partijen menen dat dat gevolgen gaat hebben voor de parkeerdruk bij en rond het winkelcentrum.

Keur gaat deze week in gesprek met het bestuur van winkeliersvereniging De Riepel en andere betrokkenen over de verkeersafwikkeling rond de Schoolweg.

bron Noord Hollands dagblad

Delen op: