Lid worden

Denk mee over de doorfietsroute Noordkop

De gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen werken samen met de provincie Noord-Holland aan de realisatie van de doorfietsroute Den Burg – Den Helder – Anna Paulowna – Schagen – Alkmaar/ Heerhugowaard. Dit doen zij om onze regio duurzaam bereikbaar te maken en om de veiligheid te verbeteren van zowel de fietsers als omwonenden.

Doorfietsroutes zijn aantrekkelijke en veilige fietsroutes die op elkaar aansluiten. Dit verhoogt de veiligheid voor zowel alle gebruikers van het fietspad als voor de aanwonenden. Of je nou een lange of korte fietsafstand aflegt, een doorfietsroute ondersteunt de fietser tijdens de reis. Naast veiligheid en aantrekkelijkheid, wordt er ook gekeken naar verbeteringen op comfort, directheid en samenhang. Fietsers krijgen zoveel als mogelijk voorrang op het andere verkeer, krijgen meer ruimte om andere fietsers in te halen en kunnen zich veilig en met plezier van A naar B verplaatsen.

U kunt hierover meedenken via een online vragenlijst, een online kaart of tijdens een inloopavond. In Julianadorp word deze inloopavond gehouden op donderdag 2 november van 19.00 u. tot 21.00 u. in het MFC ’t Dorpshuis in Middelzand.

Klik hier om naar de pagina van in.gesprek.denhelder.nl te gaan, waar u alle informatie over de doorfietsroute vindt.

UPDATE: de inloopavond op donderdag 2 november is vanwege het slechte weer afgelast. De gemeente wil op een later moment in gesprek met de BVJ om de ideeën uit het dorp te horen.

U kunt natuurlijk wel uw ideeën en opmerkingen blijven doorgeven via ingesprek.denhelder.nl. (N.B. t/m 5 november 2023)

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op