Lid worden

Wijksteunpunt Julianadorp vijf dagen per week open

Vanaf 2 oktober 2023 is het wijksteunpunt  Julianadorp vijf dagen per week geopend.

Wat zijn wijksteunpunten?

In het wijksteunpunt zijn sociale wijkteams en informatiewinkels aanwezig die een luisterend oor bieden, meedenken, advies geven en inwoners verder helpen. Want soms loopt het in het leven niet zoals je wilt. Geldzorgen, werkloosheid, een onrustige thuissituatie, problemen met vervoer, eenzaamheid, gezondheidsklachten, ingewikkelde regelingen of andere zorgen. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Jong en oud. En dan kan het prettig zijn wanneer er iemand in de buurt is die naar je luistert. En kan helpen met het vinden van oplossingen.

Sociale wijkteams

De sociale wijkteams bestaan uit deskundigen van de gemeente en van maatschappelijke organisaties, op het gebied van welzijn, zorg, geld- en regelzaken, opvoeden of wonen. De sociale wijkteams werken samen met de informatiewinkels die al een vertrouwd gezicht zijn in Den Helder op het gebied van praktische hulp bij regelzaken en ingewikkelde administratie.

Bron van informatie

Het wijksteunpunt is een bron van basisinformatie over voorzieningen, een schone en veilige omgeving, en voor initiatieven. Initiatieven van inwoners kunnen hier verder worden gebracht, voor bijvoorbeeld het verbeteren van de wijk. Heeft iemand een vraag of een idee over de woonomgeving of over de veiligheid in de buurt? Dan is een gesprek zo gemaakt met de wijkbeheerder of de wijkagent/wijkhandhaver. Zij zijn op vaste tijdstippen in de week aanwezig in het wijksteunpunt om te luisteren, mee te denken of te helpen bij de juiste oplossing. Door zo samen te werken worden zaken snel opgepakt. En op een manier die goed aansluit bij wat de inwoner nodig heeft. Dat gebeurt altijd samen met de hulpvrager of degene waar het om gaat. Soms leidt dat tot een wederdienst die voor de wijk van waarde is. Daarnaast zijn in de wijksteunpunten diverse vrijwilligers en beroepskrachten actief die informatie kunnen geven over welke activiteiten waar te vinden zijn in de wijk.

Samenwerken is de succesformule

Wethouder Peter de Vrij is enthousiast over de uitbreiding van uren: “De vier wijksteunpunten [in de gemeente Den Helder] zijn in februari 2022 geopend, nu pakken we door met flinke uitbreiding van uren in twee wijksteunpunten. Het wijksteunpunt voorziet erin om dichtbij en snel hulp te kunnen bieden aan inwoners die dat nodig hebben. We willen hiermee een betere dienstverlening aanbieden, waardoor niet alleen de inwoner sneller geholpen wordt maar ook problemen vroegtijdig worden opgelost. Om erger te voorkomen. Wat de wijksteunpunten zo bijzonder maakt is de samenwerking met maatschappelijke organisaties, de wijkagent, de wijkbeheerder en de wijkorganisaties. Daardoor is er veel kennis in de wijk en kan er samen duurzame oplossingen worden gevonden!”.

Bron: website gemeente Den Helder

Openingstijden

U vindt het wijksteunpunt Julianadorp in MFC ’t Dorpshuis, Middelzand 3504. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 u.

N.B. de gemeentebalie waar u rijbewijzen e.d. kunt afhalen laat nog even op zich wachten. Deze balie komt ook in ’t Dorpshuis, de ruimte hiervoor wordt nog verbouwd.

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op