Lid worden

Bijeenkomst cybercrime voor senioren

Een van onze bestuursleden was afgelopen vrijdag 19 april 2024 bij de bijeenkomst ‘cybercrime voor senioren’ in schouwburg de Kampanje. Dat zo’n bijeenkomst nodig is lazen we afgelopen week nog in de Helderse Courant waar de wijkagent van Julianadorp waarschuwde voor telefonische oplichting van ouderen. 

De rijksoverheid is op 1 september 2020 vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met andere partijen, de campagne Senioren en Veiligheid gestart. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Met de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.  

Onder de noemer “Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont”, is daarom in de Kampanje deze bijeenkomst gehouden. De drukbezochte middag werd mede georganiseerd door de Rabobank, de politie, verzekeringsmaatschappij Interpolis en werd gepresenteerd door Catherine Keyl. Namens de gemeente was wethouder Peter de Vrij aanwezig. 

Met een gevarieerd programma brachten zij veel voorkomende manieren van (digitale) fraude en oplichting voor het voetlicht en via een panel van deskundigen werden diverse vragen vanuit de zaal beantwoord. Hieruit bleek dat ook in Den Helder vele mensen inmiddels te maken hebben gehad met een of andere vorm van fraude. Trap er niet in was een van de goede tips! 

Na afloop van de bijeenkomst was er nog gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken of een van de sprekers te bevragen.

Meer informatie: 

Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor meer informatie over het voorkomen van (online) criminaliteit.  

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op