Lid worden

Belbus Julianadorp

Heeft een belbus in Julianadorp kans van slagen? Zijn hier voldoende vrijwilligers voor aan te trekken? Deze en andere vragen leven bij de werkgroep belbus van de Belangenvereniging Julianadorp/BVJ.

Bereikbaarheid is een belangrijk onderdeel van het woongenot. Omdat ons dorp slecht is aangesloten op het openbaar vervoer is dit een blijvend aandachtspunt. Het aantal busverbindingen met Julianadorp loopt steeds verder terug. Daarmee vermindert de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, vooral voor bewoners die minder goed ter been zijn. Met het stijgen van de gemiddelde leeftijd neemt deze groep nog steeds toe.  Autorijden en openbaar vervoer wordt steeds duurder.

Julianadorp blijkt vanuit het verleden nog een slapende Stichting Belbus te hebben. Bij de Belangenvereniging Julianadorp/BVJ en de Culturele Vereniging is het idee ontstaan om te onderzoeken of een belbusinitiatief een kans heeft. Daarom is de werkgroep belbus Julianadorp ontstaan.

Het doel van de werkgroep is niet om als trekker van het Belbusinitiatief te gaan fungeren maar om te onderzoeken of een initiatief kansrijk is en of er een enthousiaste groep dorpers te vinden is, die het plan verder wil uitwerken.

Het idee lijkt kansrijk te zijn: er is een startbudget beschikbaar, er is een vraag naar meer betaalbaar vervoer, aansluiting bij andere belbusinitiatieven in de regio lijkt mogelijk, waarmee een groter bereik en ook de gemeente staat positief tegenover een initiatief.

Als het u leuk lijkt om aan de basis te staan van dit belangrijke initiatief en u voor uzelf mogelijkheden ziet om, met ondersteuning, een plan te maken voor de uitvoering dan nodigen wij u uit om voor 15 januari 2023 contact op te nemen met de BVJ via het mailadres secretaris@deBVJ.nl.

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op