Contact met de BVJ

Voor algemene vragen mail naar info@debvj.nl. Wil je lid worden? Mail dan naar penningmeester@debvj.nl.

Categorieën

Word lid van de BVJ

Lid worden van de BVJ? Dat kan voor € 7,50 per jaar! U krijgt 50% korting op de Dorpervlag of het boek 100 jaar Julianadorp gratis. Bij automatische incasso zelfs al voor €7,00 per jaar!
Word lid

Sociale media

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Vanaf 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Het is belangrijk dat de BVJ voldoet aan deze wet omdat na 1 juli 2021 sprake is van hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid van bestuursleden als er wat misgaat. De wet gaat over de positie, plichten en aansprakelijkheid van bestuursleden, procedures bij grote uitgaven of investeringen, regels omtrent belangenverstrengeling, financieel beleid en goedkeuring van uitgaven. Meedoen zorgt voor minder gedoe in de vereniging, bestuursleden worden behoed voor persoonlijke aansprakelijkheid en nieuwe bestuursleden gaan zien/ervaren dat zaken goed op orde zijn. 

De BVJ heeft de benodigde stappen in gang gezet en voldoet nu aan de wet. Wel moeten de nieuwe statuten nog goed gekeurd worden door de algemene ledenvergadering, daar krijgen we als vereniging wat meer tijd voor.


Delen op: