Lid worden

Verslag feestelijke afsluiting werkzaamheden Kruiszwin 1 en 2

Op vrijdag 15 september was de BVJ aanwezig bij de feestelijke afsluiting van de werkzaamheden in Kruiszwin 1 en 2 en de aftrap van de werkzaamheden in Kruiszwin 3, 4 en 5:

  • In opdracht van de gemeente en in samenspraak met de bewoners van deze, zogenaamde, bloemkoolwijken is de riolering vervangen, de bestratingen aangepast, meer parkeerplaatsen gerealiseerd en waar mogelijk de waterafvoer verbeterd gezien de klimaatopgaven van deze tijd.
  • Wethouder Petra Bais gaf aan dat het project goed is verlopen. Er is wel sprake geweest van overlast voor de bewoners als bijvoorbeeld de toegangswegen naar de hofjes gesloten waren maar de algemene indruk is dat de inwoners erg tevreden zijn over de inrichting en verbetering van hun wijken.
  • De gemeente gaf aan dat er volgend jaar begonnen wordt met de wijken Kruiszwin 3, 4 en 5 en dat dit project zo’n twee jaren zal duren. De inwoners van deze wijken worden ook nog betrokken bij het ontwerp van de aanpassingen.
  • Bij de opening is een videofilm vertoond over de werkzaamheden en liet de brandweer ook zien hoe lastig het is om bij nauwe straten met verkeerd geparkeerde auto’s op de plaats van de calamiteit te kunnen komen. Tevens is aandacht gevraagd over de leesbaarheid (en verplichte aanwezigheid) van duidelijke huisnummers.
  • Tijdens de bijeenkomst was er gelegenheid voor een drankje/hapje.

Meer informatie over de werkzaamheden in Kruiszwin 3, 4 en 5 leest u hier: Aan de slag in Kruiszwin 3, 4 en 5 – Gemeente Den Helder

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op