Lid worden

Raad trekt knip voor Julianadorp

Raad trekt knip voor Julianadorp

De gemeenteraad van Den Helder trekt ruim 7,5 miljoen euro uit voor de ontwikkeling van Julianadorp.

De raad stemde woensdagavond in met een structureel bedrag van €350.000 jaarlijks – totale investering circa zeven miljoen euro – voor een permanente locatie voor een multifunctioneel evenemententerrein. Daarmee tegemoet komend aan de plannen van burgerinitiatiefgroep ONS (Ontspanning, Natuur, Sport) voor een gebied waar sportverenigingen, evenementen, recreatie, groen en mogelijk ook wonen een plek kunnen krijgen. ONS Julianadorp is een samenwerkingsverband van inmiddels elf instanties en organisaties. De raad vraagt het college om een permanente locatie aan te wijzen voor het terrein.

Verder wordt de structurele bijdrage uit de Kadernota van 30.000 euro gebruikt voor het opknappen van het Loopuytpark. Een groep bewoners en ondernemers werkt samen met Belangenvereniging Julianadorp aan een initiatief hiervoor.

De aangenomen motie van de fracties van VVD en CDA zet daarnaast in op de leefbaarheid in het dorp. Met als doel om ervoor te zorgen dat jongeren in Julianadorp kunnen blijven wonen en daarvoor woningbouwlocaties te ontwikkelen. Ruimte daarvoor ontstaat mogelijk als sportverenigingen verkassen naar het evenemententerrein.

bron DHA

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op