Lid worden

Inloopavond Vogelwei

Op woensdag 31 januari 2024 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd met betrekking tot de ontwikkelingen van het voormalige schoolgebouw de Vogelwei. Voor deze avond waren enkele honderden bewoners uit de omliggende straten (Kruiszwin en Vogelzand) uitgenodigd. Vanuit de BVJ hebben ook enkele bestuursleden de inloopavond bezocht.

De belangstellenden konden vragen stellen aan gemeenteambtenaren, medewerkers van de Mee & de Wering en men kon vragen/ideeën formulieren invullen. Daarnaast waren er politieagenten en boa’s aanwezig in verband met eventuele vragen over overlast/ onveiligheid die de omwonenden (al gedurende langere tijd) ervaren.

   

De bijeenkomst was bedoeld als beeldvorming maar er zijn weinig concrete plannen, zeker met betrekking tot het mogelijk begeleid wonen in het schoolgebouw, aangegeven.  Vanuit de BVJ hebben we ervaren dat er bij een aantal omwonenden behoorlijke zorgen leven op het plan omdat men of de locatie naast een basisschool niet goed vindt of dat het zeer lastig blijkt te zijn om de overlast te verminderen en het gevoel van onveiligheid weg te nemen.

Een aantal aanwezigen maakte zich vooral zorgen over het (veronderstelde) feit dat er “probleemjongeren” komen te wonen in de school.  Er is niet aangegeven welke jongeren er komen en hoe de begeleiding van deze jongen zal gaan plaatsvinden.

De gemeente gaf aan dat de ontwikkelingen wellicht een periode van zo’n 2 tot 5 jaar in beslag nemen en dat er nog geen definitieve plannen gemaakt zijn.

Een aantal aanwezigen liever een presentatie gezien en daarna gelegenheid tot stellen van vragen dan een inloopavond.

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op