Lid worden

Enquête Schoolweg

In de eerste omgevingsvisie, vastgesteld februari 2007, stond dat de Schoolweg binnen de bebouwde kom verkeersluw gemaakt zou worden, de weginrichting is daarop aangepast. Echter door de komst van de Lidl aan de Schoolweg, de bereikbaarheid van de Riepel, het opknappen van het Loopuytpark en de bouw van de Willem Alexanderhof veranderen de verkeersstromen ingrijpend met eventuele gevolgen voor het woonplezier en de verkeersveiligheid van de Schoolwegbewoners (30 km zone).

Twee jaar geleden beloofde wethouder Keur eventuele problematiek aan te pakken en daarvoor liet zij een verkeersonderzoek uitvoeren. Uit dat onderzoek bleek dat er geen aanpassingen aan de Schoolweg nodig zijn. Het genoemde onderzoek is door de gemeente niet met ons gedeeld.

De BVJ wil met een enquête meten of het woonplezier en/of verkeersveiligheid van de Schoolwegbewoners mogelijk wordt aangetast als gevolg van de genoemde veranderingen in hun omgeving. Ook vragen wij of zij bereid zijn deel te nemen aan een werkgroep/klankbordgroep om in gesprek te gaan met de gemeente over de enquête-uitslag. Het kan zijn dat de enquête aangeeft dat er geen sprake is van aantasting en er inderdaad geen maatregelen nodig zijn. Lukt het niet een werkgroep te vormen dan worden alleen de resultaten voorgelegd bij de gemeente.

Door het scannen van een QR-code die de bewoners middels een brief van ons ontvangen hebben kan de enquête benaderd en ingevuld worden.

Medio december hopen wij de resultaten te kunnen presenteren.

 

 

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op