Lid worden

Enquête paleis Soestdijk

In de Actief nr. 7/2022 was een korte enquête opgenomen. Het plan is om in de komende periode door middel van enquêtes vaker uw mening te peilen over diverse dorper onderwerpen. Deze enquête was een test om te kijken of dit een geschikt middel is. Wij hopen dat u ook een volgende keer wilt deelnemen!

Hierbij de resultaten van de enquête over het plan een replica van paleis Soestdijk te bouwen in Julianadorp-Oost naar aanleiding van een artikel hierover in de Helderse Courant:

Op vraag 1 of u het plan passend vindt voor Julianadorp was 66,7 procent positief. 22,2 procent vond het niet passend.

Bij de reacties bij ‘overige’ onder meer: Geen replica, maar graag een nieuw ontwerp; getuigd niet van creativiteit.

Op vraag 2: Voor welke doelgroep zou dit gebouw geschikt zijn vindt 66,6 procent dat het gebouw zowel voor jongeren als voor senioren geschikt moet zijn.

Vraag 3: Op de vraag of er (sociale) huur op koop appartementen moesten komen gaf 63,8 procent de voorkeur aan een mix van beiden.

Vraag 4: Welke voorzieningen in het gebouw. De meerderheid is voor medische voorzieningen (63,8), gevolgd door winkel(s) en restaurants.

Vraag 5: Zou u zelf in dit complex willen wonen was de reactie: ja: 52,7 procent ; nee 30,5 procent.

Toelichting bij overige: Zorg voor meer structurele woonruimte voor jongeren en senioren.

De conclusie: Een meerderheid van de dorpers vindt paleis Soestdijk passend in ons dorp, het gebouw moet zowel voor jongeren als senioren geschikt zijn met een mix van koop en (sociale) huur. En u ziet graag medische voorzieningen in het gebouw.

Of het gebouw er ook komt? In het boek ‘Durf’ van Ronald den Boer, waar het artikel op gebaseerd is, valt te lezen: “In de eerste schetsen voor de invulling van het gebied is een sportcomplex, evenemententerrein, veel water en woningen ingetekend. Van het landgoedidee is weinig meer over en paleis Soestdijk is al helemaal verdwenen. Maar dat wil voor Woningstichting op dat moment nog niet zeggen dat het er niet komt.”

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op