Contact met de BVJ

Voor algemene vragen mail naar info@debvj.nl. Wil je lid worden? Mail dan naar penningmeester@debvj.nl.

Categorieën

Word lid van de BVJ

Lid worden van de BVJ? Dat kan voor € 7,50 per jaar! U krijgt 50% korting op de Dorpervlag of het boek 100 jaar Julianadorp gratis. Bij automatische incasso zelfs al voor €7,00 per jaar!
Word lid

Sociale media

Nieuw Loopuytpark terug naar 27 parkeerplaatsen

Julianadorp – Het toekomstige Loopuytpark wordt een openbare ruimte van hoge kwaliteit, als drager van horeca en winkels én dagelijkse ontmoetingsruimte voor alle bewoners. Het aantal parkeerplaatsen gaat terug van 57 nu naar 27 straks. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.

Drie ingrepen zijn noodzakelijk om deze verbetering op korte termijn voor elkaar te krijgen. Dat begint met het opheffen van het schuinparkeren. Dat zorgt voor minder parkeerplaatsen, maar ter compensatie komt er een nieuwe, directe looproute vanaf het parkeerterrein bij de Lidl.

De centrale ruimte rond de muziekkoepel is de ruimte met de hoogste verblijfspotentie. De noord- en zuidkant van het Loopuytpark wordt ingericht als het visitekaartje richting omgeving. “Om die plekken ruimtelijk aantrekkelijk te maken en te vergroenen concentreren we het parkeren in het groene middengebied”, laat de gemeente weten. “Het park loopt in principe helemaal vanaf de historische Ontmoetingskerk in het zuiden naar de relatief nieuwe Riepel in het noorden, maar een aantrekkelijke verbinding en samenhangend ontwerp ontbreken. We herintroduceren daarom het ooit verdwenen wandelpad op speels slingerende wijze en verlengen dit over de Schoolstraat tot aan de Riepel.”

Het park blijft ruimte bieden voor de fietser, voetganger en auto’s. “Hiermee blijft een aantrekkelijk gebied in stand wat laagdrempelig te bezoeken is. Het eindresultaat is een echt ‘Hart voor heel Julianadorp’; een groene ontmoetingsruimte waar bewoners én bezoekers kunnen wandelen, winkelen, eten en drinken, verblijven, ontmoeten en recreëren.”

meer informatie komt deze week op de site van de gemeente onder projecten.

bron DHA


Delen op: