Contact met de BVJ

Voor algemene vragen mail naar info@debvj.nl. Wil je lid worden? Mail dan naar penningmeester@debvj.nl.

Categorieën

Word lid van de BVJ

Lid worden van de BVJ? Dat kan voor € 7,50 per jaar! U krijgt 50% korting op de Dorpervlag of het boek 100 jaar Julianadorp gratis. Bij automatische incasso zelfs al voor €7,00 per jaar!
Word lid

Sociale media

Afvalbakken

Regelmatig stellen bewoners de vraag of de looproutes door het dorp niet voorzien kunnen worden van (meer) afvalbakken. Deze behoefte is ook omdat nu overal opruimplicht bestaat. Wat is het huidige beleid betreffende vuilnisbakken. Bestaat de kans dat het huidige beleid betreffende de bakken gaat wijzigen? Hoe is de verdeling van de vuilnisbakken over gemeente Den Helder (en dus ook Julianadorp)?  
  
Het gemeentebeleid geeft alleen een mogelijkheid tot uitbreiding als burgers deze bak adopteren. Dat betekent dat zij zorgdragen voor het afvoeren van het vuilnis dat in deze bak wordt gestort. Het was dorpers opgevallen dat in de stad meer bakken beschikbaar zijn dan op het dorp. De gemeente geeft aan dat alle ondergrondse containers een ingang hebben voor bijvoorbeeld hondenpoep zakjes.
 
De BVJ heeft de gemeente gevraagd of het mogelijk is in de honden-uitlaatplattegrond afvalbakken/containers zichtbaar te maken. Hierdoor ontstaat gelijk inzicht in de spreiding van de bakken. De gemeente legt deze vraag bij de betreffende beleidsadviseur om uit te zoeken of dit mogelijk is. Wordt vervolgd.


Delen op: