Contact met de BVJ

Voor algemene vragen mail naar info@debvj.nl. Wil je lid worden? Mail dan naar penningmeester@debvj.nl.

Word lid van de BVJ

Lid worden van de BVJ? Dat kan voor € 7,50 per jaar! U krijgt 50% korting op de Dorpervlag of het boek 100 jaar Julianadorp gratis. Bij automatische incasso zelfs al voor €7,00 per jaar!
Word lid

Aan de slag in Kruiszwin 1 en 2

Voor alle wijken maken we plannen voor de toekomst. Daarin pakken we ook bestaande en toekomstige problemen in de buurt aan. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het klimaat. In Kruiszwin 1 en 2 hebben we hiervoor plannen samen met  de bewoners gemaakt. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de voortgang en vertellen we over de aanpak van uw buurt.

Vervanging riool zorgt voor uitstel uitvoering

Tijdens de voorbereidingen van de werkzaamheden zagen we dat het riool te slecht is om nog 15 jaar te blijven zitten. Daarom gaat gemeente Den Helder het riool te vervangen. Daar starten we mee in de tweede helft van 2020. Bewoners ontvangen hierover een brief.

Wat gaat er gebeuren in Kruiszwin 1 en 2?

De gemeente heeft meerdere bijeenkomsten met de bewoners georganiseerd. Inmiddels is het participatie-traject afgesloten. Samen met de bewoners zijn we tot een plan van maatregelen gekomen.

Belangrijkste maatregelen

  • Toegangsweg tussen de hofjes inrichten als 30 km/h zone met langparkeren
  • Aanleg van extra parkeervakken (buiten de hofjes)
  • Het speeleiland krijgt onderhoud en zal beter geschikt gemaakt worden voor recreëren en spelen.
  • Aan de noord kant van Kruiszwin wordt drainage aangelegd en regenwater wordt waar mogelijk in de bodem geïnfiltreerd.

Ook wordt onderhoud en herstel aan het straatwerk en het riool uitgevoerd. Oude armaturen worden vervangen door duurzamere led-verlichting. Hierna is de openbare ruimte weer opgeknapt en klaar voor de toekomst.

Hofjes van Kruiszwin 13

De hofjes van Kruiszwin 13 hebben een gedateerde openbare ruimte en krijgen een nieuwe uitstraling.

Voorbeeld van een boom in hofje Kruizwin 13

Tekening

U kunt de maatregelen globaal bekijken in een pdf-bestand via onderstaande knop.

Tekening Kruiszwin 1 en 2 bekijken (pdf)

Wensen en ideeën

We hebben zo goed mogelijk alle wensen en ideeën van de bewoners proberen te verwerken in de plannen. Helaas kunnen we niet alles uitvoeren wat de bewoners aangeven. Vooral het aanleggen van veel extra parkeergelegenheid is erg lastig te realiseren.

Ideeënbus

Omdat het riool wordt vervangen, kunnen we extra werkzaamheden uitvoeren. Bijvoorbeeld aan stoepen, onkruid, beplanting, bomen en verlichting. Ziet u nog verbeterpunten? Stop deze dan in de digitale ideeënbus.

Naar de ideeënbus

Planning

De vastgestelde maatregelen zijn uitgewerkt en klaargemaakt voor een aanbesteding. De uitvoering vindt plaats na de vervanging van het riool (tweede helft van 2020)  De meeste werkzaamheden worden in 2020 en 2021 uitgevoerd.

Delen op: