Lid worden

Verslag inloopavond nieuwbouw Prinses Margrietschool

Op 30 september heeft er een informatieavond over de nieuwbouw van de Prinses Margrietschool plaatsgevonden in de dependance van de school “de Stek”.

Algemeen

Het nieuwe pand ziet er prachtig uit aan zowel de buiten- en binnenkant. De ligging van het schoolplein, naar de ijsbaan gericht, wordt gezien als een pluspunt. Een voordeel met betrekking tot de verkeersveiligheid is het feit dat fietsers en auto’s gescheiden worden. Fietsers komen niet op de autoparkeerplaats en gaan direct vanaf de Zuiderhaaks naar de fietsenstalling naast het schoolgebouw. Er is ruim rekening gehouden, lijkt het, met het aantal te verwachten fietsen. Een ander voordeel is dat het pand veilig is voor (jonge) wandelaars, vanuit de wijk Willem-Alexander Hof (WAH) is het terrein middels hoge bruggen bereikbaar. Hier kunnen geen fietsers over. Vanuit de Landbouwstraat is het terrein ook veilig toegankelijk voor jonge wandelaars.

Zorgen

Met betrekking tot de verkeersveiligheid van auto’s en de algemene veiligheid van de kinderen zijn er zorgen bij de aanwezigen. Er zijn twee gebouwen, die ingetekend zijn naast de school (de 2 grijze blokken), waarvan nu nog niet bekend is wat voor functie deze zullen hebben. Vooralsnog heeft de gemeente er woningen gedacht. Te verwachten is dat het aantal ingetekende parkeerplaatsen te weinig zal zijn voor alle mensen die op het terrein komen zoals: personeel van de Prinses Margrietschool, de kinderopvang (BSO/VSO/KDV) Monter, ouders die kinderen komen brengen naar de school en de kinderopvang en dus mogelijk ook voor de toekomstige bewoners van de ingetekende gebouwen.

Vanuit de gemeente (verkeersdeskundigheid) is gevraagd hoe de aanwezigen tegen een zogenaamde “Kiss & Ride” situatie met 4 parkeerplekken aankeken. Door ouders zijn zorgen geuit over de zeer jonge kinderen groep 1 en 2, die dan zonder begeleiding naar en van de school moeten lopen, dit wordt ervaren als onveilig en niet werkbaar. Wellicht zijn er mogelijkheden voor begeleiding als ouders/verzorgers dit zouden willen doen. Het tekort aan parkeerplekken op piekmomenten wordt door de gemeente niet als een (groot) probleem gezien.

Planning

2024     Kwartaal 4          Aanvraag omgevingsvergunning

2025     Kwartaal 1           Afronden ruimtelijke procedure

2025     Kwartaal 1           Bouwrijp maken locatie

2025     Kwartaal 2          Start bouw school

2026                                  Ingebruikname school.

Al met al is vanuit het perspectief van ouders meer ruimte benodigd voor verbetering van de verkeersveiligheid.

Dit verslag wordt binnenkort uitgebreid met enkele aanvullingen op de tekst.

Vorige Alle nieuwsberichten

Delen op