Lid worden

2023: Een terugblik

Het jaar 2023 is alweer bijna voorbij, tijd om terug te blikken. Het was een goed jaar voor de BVJ, met veel initiatief van jullie, dorpers. Velen van u zijn dit jaar lid geworden, waarmee we nu 500 huishoudens groot zijn, één van de grotere verenigingen van het dorp. Hiernaast zijn relatief velen van u lid geworden van een werkgroep om met gelijkgestemden mooie doelen na te streven.  

Naast de werkgroep Groen en Natuur hebben we voor de jaarwisseling een werkgroep Cultureel Erfgoed Julianadorp, werkgroep Belbus, werkgroep Schoolweg en een werkgroep Verkeersveiligheid. Uit onze artikelen heeft u al één en ander van deze werkgroepen kunnen vernemen. Op het moment van schrijven zijn we bezig met de voorbereiding van het eerste overleg van de werkgroep Verkeersveiligheid, deze werkgroep gaat zoveel mogelijk dorpers betrekken bij het verbeteren van de verkeersveiligheid op het dorp. Een soortgelijke actie in 2013 was heel succesvol en dat willen we komend jaar minimaal evenaren.  

De werkgroep Schoolweg is de nieuwste werkgroep en komt naar verwachting in het begin van het nieuwe jaar voor het eerst bij elkaar. De werkgroep gaat zich inzetten voor de leefbaarheid van de Schoolweg die wordt bedreigd zoals de bewoners blijkens de gehouden enquête, uitspreken. Daarover hoort u binnenkort meer.  

De werkgroep Cultureel Erfgoed Julianadorp heeft al veel aandacht gekregen maar gezien de doelstellingen zal ook nog veel aandacht nodig zijn om zo veel mogelijk kennis over het verleden van het dorp op te kunnen halen.  

De werkgroep Belbus (de naam gaat waarschijnlijk veranderen) gaat een nieuwe fase in. Gesprekken met de provincie en Connexxion zijn gaande om het openbaar vervoer in Julianadorp te verbeteren. Het is wel afhankelijk van het aantal vrijwillige chauffeurs dat de werkgroep weet te werven, per bus zijn ongeveer 25 chauffeurs nodig. Daar hoort u binnenkort ook meer over. 

Initiatief was er ook met betrekking tot de bestuursleden. Jos Alberink heeft met de ALV het bestuur verlaten, John van den Nieuwenhuijzen, Iwan Schuurman, Uwe Smit en Lucas Cammel werden toen aangesteld als versterking. Ook tijdens de komende ALV hopen we meer bestuursleden te werven dan gaan vertrekken. Inmiddels hebben zich drie aspirant-bestuursleden gemeld te weten Evelien van Roijen, Joke Duineveld en Dick Boltjes. André van der Woude en Gerda Nederstigt hebben aangegeven het bestuur dan te willen verlaten. 

Een mooi initiatief dit jaar was het aanhalen van de banden met de politiek. We hebben verhelderende gesprekken met vertegenwoordigers van de raadsfracties gehad en dat gaan we komend jaar herhalen. Het doel is om elkaars doelstellingen te versterken, zo bespreken we welke ontwikkelingen voor het dorp belangrijk zijn.  

Ook het meedoen aan de Beursvloer, onze aanwezigheid op de kerstmarkt van de Culturele vereniging en het eindelijk leveren van ons cadeau aan het dorpshart zijn nog het benoemen waard. 

We hopen dat 2024 ook weer mooie ontwikkelingen voor het dorp en de BVJ in petto heeft. Dat onze nieuwe bestuursleden leuke onderwerpen gaan vinden waaraan zij een deel van hun vrije tijd zinvol kunnen gaan besteden. Als u merkt dat u onderwerpen die het bestuur of de werkgroepen ter hand neemt leuk vindt en denkt te kunnen bijdragen dan zouden wij super blij zijn als u contact met ons opneemt.  

Verder wensen we ook dit jaar weer dat de BVJ wat meer overbodig gaat worden doordat de gemeente zelf zaken gaat oppakken die nu voor ons blijven liggen. Over je overbodigheid praten is een misschien een rare gedachte maar toch logisch voor onze vereniging.  

Vorige Alle nieuwsberichten Volgende

Delen op