Plan voor multifunctioneel terrein in Julianadorp

3 december 2018
Bundeling van evenementen en clubs in dorp

onersorganisatie O.N.S. (Ontspanning, Natuur, Sport) onderzoekt de mogelijkheden om in de toekomst een multifunctioneel terrein voor evenementen en sportclubs in Julianadorp te realiseren.

Vertrekpunt voor het initiatief is de zorg over de toekomstige huisvesting van Julianapop en het trekkerfestijn Julianadorp Power Festival (JPF). Met de huidige ontwikkelingen op Willem Alexanderhof wordt er rekening mee gehouden dat beide evenementen in 2020 hun heil elders moeten zoeken. De Springfair verkast met ingang van komend jaar al naar Noorderhaven.

Julianapop-voorzitter en O.N.S.-bestuurslid John Winder refereerde donderdagavond tijdens het wijkplatform Julianadorp aan de situatie in Opmeer. ,,Daar heb je sportclubs, jongerenwerk, sporthal en evenemententerrein bij elkaar. Een bundeling van krachten, toezicht. Vrijwilligers kunnen elders bijspringen. Dat kan hier ook. Durf te dromen, is onze boodschap. We willen iets neerzetten voor iedereen, op alle terreinen. Natuur en cultuur, sport, ontspanning, zorg, activiteiten, evenementen, duurzaam, toekomstbestendig, waterberging.’’

Sportverenigingen

De voorbije periode probeerde Winder samen met Michel Jansen om clubs en instanties warm te krijgen voor het plan. Met succes, want inmiddels trekt O.N.S. samen op met Belangen Vereniging Julianadorp, jongerencentrum Vliet60 en sportverenigingen JVC, JHC en TVJ. Vertegenwoordigers van de voetbal-, handbal- en tennisclub in het dorp denken mee over het vergezicht.

Winder en Jansen stelden nadrukkelijk dat het plan nog uitgediept moet worden. Een tijdspad of locatie is er niet. Waar het geld vandaan moet komen, is eveneens toekomstmuziek.

Huizen

,,We hebben sowieso structureel anderhalf miljoen euro in de begroting opgenomen voor nieuw beleid’’, voerde wethouder Kees Visser aan. ,,Daarnaast kan er via grondexploitatie en woningbouw geld worden verdiend, dat dan weer elders in Julianadorp kan worden geïnvesteerd. Denk aan de bouw van huizen op de huidige locatie van de tennisclub bij de duinen. Zoals we dat eerder hebben gedaan met het terrein waar winkelcentrum De Riepel stond en waar nu woningen staan. Dan dek je misschien niet alle kosten voor dit plan, maar je komt een heel eind.’’

bron Helderse Courant

Delen op
Vorige

Volgende