’Loopt Julianadorper risico door toeristen?’

28 maart 2020
Belangenvereniging: Waarom campings wel op slot en vakantieparken niet?

De Belangenvereniging Julianadorp (BVJ) maakt zich zorgen over een mogelijke toeristenstroom die dit weekend op gang kan komen. Campings zijn vanuit de Veiligheidsregio tot 6 april gesloten, maar voor vakantieparken geldt dat vooralsnog niet.

De belangenvereniging vraagt zich af of – wanneer toeristen inderdaad naar de Noordkop komen – inwoners meer risico lopen op besmetting en of de ziekenhuizen ook toeristen kunnen opvangen indien er sprake is van besmetting.

„Verder zijn veel attracties dicht, wat gaan deze mensen doen?”, vraagt de BVJ zich af. Duinen en stranden worden voorlopig niet preventief gesloten.

Boodschappen

De belangenvereniging vraagt zich ook af hoe aanwezige toeristen hun boodschappen gaan doen. „De winkels op het dorp beperken het aantal klanten, het is vaak lastig om de afstandsregels te handhaven. Hoe gaat dat als straks het dorp weer overspoeld wordt met toeristen die willen genieten van de bollenvelden en het strand?”

Gehoopt wordt dat er snel eenduidigheid komt. „De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten om campings én vakantieparken te sluiten. In Noord-Holland Noord alleen de campings. Stel dat een provincie op slot gaat, wie gaat dit beleid dan handhaven?”

Eerder deze week deed een groep recreatieondernemers uit de Noordkop al een dwingende oproep om alle verblijfsrecreatie in de regio dicht te houden tot en met 1 juni.

Noodverordening

De campingeigenaren van ’t Noorder Sandt (Julianadorp), De Donkere Duinen (Den Helder), Strand49 (Sint Maartenszee), Tempelhof (Callantsoog) en Sint Maartenszee, alsmede een aantal andere camping- en vakantieparkeigenaren, vinden dat er een noodverordening moet komen om alle verblijfsrecreatie in de regio dicht te houden tot en met 1 juni.

bron NH dagblad

Delen op
Vorige

Volgende