Enquête: Evaluatie buslijnen regio Julianadorp

11 februari 2019

Sinds juli 2018 houdt het busvervoer de gemoederen van veel bewoners uit Julianadorp aardig bezig. Deze bezorgdheid bereikte ook de Belangen Vereniging van Julianadorp. Door betrokken leden is een werkgroep gevormd die een enquête over het busvervoer heeft opgesteld.  De enquête richt zich niet alleen op huidige busgebruikers, maar ook is men benieuwd naar de mening van niet-busgebruikers.

[De enquête is inmiddels gesloten, de resultaten worden zo spoedig mogelijk gepresenteerd.]

Sinds juli 2018, met het ingaan van de nieuwe concessie, heeft Connexxion de dienstregeling en routes aangepast. Dit heeft geleid tot veranderingen met betrekking tot routes en diensttijden. Vooral Julianadorp is getroffen door het opheffen van busritten naar Alkmaar, reizen van Julianadorp naar Schagen buiten schooltijden om, en het aantal busritten per dag naar Den Helder. Gelukkig zijn er ook verbeteringen: scholierenlijn 652 heeft nu meer haltes in Julianadorp, zodat scholieren niet eerst naar halte Noorderhaven hoeven te fietsen.

Daarnaast is Julianadorp in beweging. Het dorp groeit met de komst van het Willem-Alexander-Hof, verkeersstromen veranderen door de komst van de Noorderhaaks en het reisgedrag van de inwoners verandert voor school, werk en vrijetijdsbesteding.

 Allemaal redenen om eens grondig te kijken naar het busvervoer van en naar Julianadorp. Een aantal leden heeft een werkgroep gevormd en heeft een enquête opgesteld, waarbij alle aspecten van het busvervoer aan de orde komen. Vragen gaan o.a. over: waarheen men reist per bus, de dienstregeling, bushaltes, etc. Maar ook wil men weten waarom nu geen gebruik van de bus wordt gemaakt: welke verbindingen men mist of voor welk alternatief vervoer men kiest.

 In de enquête worden de huidige lijnen: lijn 30 richting Den Helder en scholierenlijn 652 onder er de loep genomen, maar ook de vervallen lijnen 32, 151 en 152 (deze rijdt nu niet meer door naar Julianadorp). Naast de inwoners van Julianadorp worden dan ook de inwoners uit Den Helder, ’t Zand, Callantsoog etc. van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen.

 De uitkomsten van deze enquête zullen worden gedeeld met de Gemeente, Connexxion, Provinciale Staten en reizigersorganisatie Rover, in de hoop en de verwachting dat zij de uitkomsten zullen meenemen in hun evaluaties. De huidige concessie duurt 10 jaar, tot 2028, maar verbeteringen c.q. wijzigingen kunnen tussentijds worden gerealiseerd.

De enquête is inmiddels gesloten, de resultaten worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Delen op
Vorige

Volgende