Bus vervoer Julianadorp

3 oktober 2019

Connexxion: busvervoer Julianadorp kan alleen verbeteren als er meer geld op tafel komt

Connexxion: busvervoer Julianadorp kan alleen verbeteren als er meer geld op tafel komt
Inwoners van Julianadorp en de gemeente Schagen willen een betere busverbinding.
JULIANADORP

Op de korte termijn zijn er geen verbeteringen te verwachten in de openbaarvervoersverbindingen van en naar Julianadorp.

Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst in MFC Julianadorp. Na het wegvallen van een aantal buslijnen, een lagere ritfrequentie en het toevoegen van de scholierenbuslijn is het openbaar vervoer van en naar Julianadorp naar de mening van menigeen erop achteruit gegaan. De Dorpsraad Callantsoog /Groote Keeten was aanwezig op de drukbezochte bijeenkomst die door Wijkplatform Julianadorp was georganiseerd. Vertegenwoordigers van de gemeente Den Helder, vervoerder Connexxion en de Provincie Noord-Holland waren uitgenodigd om over het onderwerp van gedachten te wisselen. Ook wethouder Hans Heddes van Schagen was van de partij.

Volgens beleidsmedewerker Eu-Mie Ypma van de provincie is het gebruik van het openbaar vervoer als uitgangspunt genomen om te bepalen waar en wanneer er bussen moeten rijden. Als blijkt dat er opeens massaal gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer, kan dat leiden tot aanpassing van de dienstregeling. In 2021 wordt geëvalueerd of er veranderingen zijn die aanpassing noodzakelijk maken.

René Ouwehand, senior vervoerskundige van Connexxion, zegt dat het uiteindelijk een centenkwestie is. Als er meer geld beschikbaar is, kan de dienstregeling worden aangepast. Anders lukt dat niet.

Delen op
Vorige

Volgende